10 fitnesstips van experts voor mannen

Levensstijl

Ben je het zat om jezelf in de sportschool te pushen en geen resultaten te zien?

Je bent niet de enige – veel mensen tonen gedrevenheid, vastberadenheid en consistente inzet, maar halen hun doelen niet. Als dit bekend klinkt, is de volgende logische stap meestal het vinden van een goed opgeleide personal trainer met bewezen ervaring.

Maar als je nog niet klaar bent om die stap te zetten, of als je het liever alleen doet, dan kan dat ook.

Om je te helpen, spraken we met enkele van de beste personal trainers van het land. Bekijk zijn 10 waardevolle tips en strategieën die speciaal zijn ontworpen om u te helpen kracht op te bouwen, spiermassa te krijgen, vet te verliezen, uw uithoudingsvermogen te verbeteren en gezonde eetgewoonten te behouden.

  1. zorg dat je gezond eet

Vraag het aan bijna elke personal trainer en ze zullen je vertellen dat, ongeacht je trainingsdoelen, gezond eten de ruggengraat is. Voedsel is wat je lichaam drijft om je doelen te bereiken, en zonder de juiste voeding door middel van kwaliteitsvoedsel, zal het waarschijnlijk stoppen. Eet een uitgebalanceerd dieet bestaande uit fruit, groenten, complexe koolhydraten, complete eiwitten en gezonde vetten zoals visolie en lijnzaad.

  1. Bereid je van tevoren voor

Door van tevoren maaltijden te bereiden, heb je de meeste kans om je voedingsdoelen te bereiken, zegt Micah LaCerte, personal trainer en wereldkampioen fitnesscompetities. Op die manier, zegt hij, voel je je niet onder druk gezet om ongezond voedsel te eten of maaltijden over te slaan. Bekijk 10 van onze favoriete eenvoudige recepten voor het bereiden van maaltijden.

  1. Eet schoner voedsel

Eet je slechts drie maaltijden per dag? Geen geweldig idee. “De helft van de mensen met wie ik te maken heb, valt niet af omdat ze niet genoeg eten”, zegt ervaren personal trainer Mike Duffy. Duffy adviseert haar klanten om “vijf keer per dag te eten, ongeveer elke drie uur, om je metabolisme te stimuleren”, inclusief twee minimaaltijden tussen drie basismaaltijden. Omdat het activiteitenniveau gedurende de dag afneemt, adviseert ze ‘minder te eten naarmate de dag vordert’.

  1. Beheers uw portiegroottes

Je gaat vaker eten, dus letten op je porties is enorm belangrijk. “Zorg ervoor dat kippenborsten en vlees niet groter zijn dan je handpalm en pasta niet groter dan je vuisten”, zegt Jay Cardiello, personal trainer van talloze beroemdheden en professionele atleten. Hij stelt ook voor om “kleinere kommen, borden en kopjes” te gebruiken, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen “zichzelf 20 tot 40% meer eten serveren als ze grotere borden gebruiken”. Hier leest u hoe u portiegroottes kunt berekenen.

  1. Eet met een doel

Alles wat je eet, moet een substantiële voedingswaarde hebben. “U wilt het meeste voedingsrendement voor uw investering krijgen”, zegt Dan Trink, C.S.C.S., krachtcoach en trainer. “Alles wat je eet, moet een soort voedingsdoel in je lichaam hebben, je trainingen van brandstof voorzien en (zijn) gericht op het optimaliseren van je lichaam.”

  1. Begrijp de basisprincipes van spieropbouw.

Praat met een personal trainer en zij zullen je vertellen dat er bepaalde basisprincipes zijn voor spieropbouw. Verhoog eerst je calorie- en volledige eiwitinname, zodat je lichaam genoeg bouwstenen heeft om te groeien. Wanneer je naar de sportschool gaat, concentreer je dan op je vorm. Voer gemiddeld ongeveer vier keer per week samengestelde bewegingen en krachttraining uit. Onderschat nooit het belang van rust. Onthoud dat spierweefsel buiten de sportschool groeit als je je lichaam de tijd geeft om te ontspannen en te herstellen na je training.

  1. Werk aan je hele bewegingsbereik

Neem geen snelkoppelingen. “Streef naar het grootste bewegingsbereik dat je kunt bereiken in je oefeningen”, zegt Lee Boyce, C.P.T. “Je spieren zullen harder werken per herhaling, en het zal ertoe leiden dat je aan het einde van de training meer weefsel breekt.”

  1. Ga niet te zwaar

Vraagt ​​u zich af hoe u het meeste uit gewichtheffen kunt halen? “Draag een gewicht waardoor je op de set faalt tussen de 30-40 seconden”, zegt Duffy. Tijd onder spanning zorgt ervoor dat spieren groeien. “Als je 20 seconden mist, weet je dat het gewicht te zwaar was.”

  1. Denk goed na over cardiovasculaire oefeningen

Als het je doel is om enorm te zijn, vertraag dan je cardiotraining, zegt LaCerte; je verbrandt waarschijnlijk te veel calorieën. Dus wat moet je doen als je toch wat cardio wilt doen? LaCerte zegt dat “een paar dagen per week 20 minuten licht joggen voldoende is.” Als het je doel is om vet te verbranden, richt je er dan natuurlijk op om elke dag voldoende eiwitten binnen te krijgen (meestal één gram eiwit per pond ideaal lichaamsgewicht). Zie hier meer: Hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.