3 beste plekken om gouden rijstvelden in vietnam te zien

Uncategorized

Als je er ooit van hebt gedroomd om te komen en te genieten van de prachtige gouden rijstvelden, wacht dan niet, het oogstseizoen duurt slechts 1 maand en hieronder staan ​​de top 3 plaatsen om gouden rijstvelden in Vietnam te zien!

Een van de belangrijkste en meest bijzondere soorten die je kunt vinden in de eindeloze rijstvelden van Vietnam, want rijst is al duizenden jaren het hoofdvoedsel van de Vietnamezen. Het land is op verschillende plaatsen in het noord-zuid landschap bedekt met prachtige rijstvelden. De laaglanden zijn bedekt met rijstvelden, terwijl de hoge heuvels reizigersterrassen bieden die zijn uitgehouwen in vruchtbare grond, beide prachtig. Vooral eind september – begin oktober wanneer de seizoenen zo helder zijn en dit ook het begin van het reisseizoen is.

De beroemde rijstvelden beginnen midden tot eind september op te fleuren en bedekken het landschap met prachtige groengele bloemen. Decoraties die je je niet kunt voorstellen. Wat is de beste plek om de prachtige rijstvelden te zien? Laten we ze eens bekijken!

1. Tam Coc (Ninh Binh)

Tam Coc ligt in de provincie Ninh Binh, ongeveer 100 km ten zuiden van Hanoi, dat gemakkelijk kan worden bezocht op een dagtrip vanuit de bruisende hoofdstad. Tam Kok kopieert de wereldberoemde Halong-baai en wordt beschouwd als een charmant land van unieke landschappen en mythen. Alleen vaar je nu niet in een jonk of in de zee, maar in een bootje door ondergelopen rijstvelden. Houd je niet van boten en wil je de omgeving op een andere manier verkennen, dan kun je in de omgeving fietsen (en misschien nog wel meer spectaculaire uitzichten). Naast de inspirerende landschappen, heb je een geweldige kans om de landelijke levensstijl te zien. Eind september zijn de velden nog groen met gouden plekken, waardoor een schilderachtig uitzicht ontstaat, vermengd met majestueuze bergen en vredige dorpjes.

zie ook andere mooiste rijstvelden in Vietnam

2. Bakshon-vallei

De Bakson Valley ligt in het hart van het landelijke Bakson-district in de provincie Lang Son in de noordoostelijke regio van Vietnam, ongeveer 250 kilometer van Hanoi. De vallei is omgeven door ongelooflijke bergen die kunnen worden bewandeld en bewonderd voor adembenemende uitzichten. Deze bergachtige regio is de thuisbasis van 6 etnische groepen, waaronder Tai, Kin, Dao, Nung en Hmong. Dit is voornamelijk een agrarische plaats. Het vlakke oppervlak, het klimaat en de rijke grond maken de Bakshon-vallei ideaal voor het verbouwen van rijst en andere gewassen. Om het toppunt van Bakshons schoonheid te zien, wandelt u over een van de omliggende bergen voor een panoramisch uitzicht op het adembenemende landschap.

 

4. Hoang Su Phi, Mu Kang Chai en Yi Tai

Aan roem hangt echter een prijskaartje. Afgezien van het adembenemende uitzicht op de terrasvormige rijstvelden, kunt u tijdens het wandelen in Sapaya worden gevolgd door straatventers (jong en oud) die u souvenirs proberen te verkopen. Om het “echte noorden” van Vietnam te vinden, waar de natuur en gebruiken intact zijn gebleven, reis je naar een minder bekend gebied. In de noordelijkste regio’s van Vietnam trekken Ha Zang, Mu Can Chai en Y Tai, die tot de armste gebieden van het land behoren, al lang bezoekers met hun opvallende terrasvormige velden. Het groeiseizoen duurt van september tot oktober. In die tijd geeft het landschap je de wonderbaarlijke schoonheid van de gele rijstvelden die overal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *