5 beste dingen om te doen in Rome

Uncategorized

Rome staat bekend als de Eeuwige Stad omdat de oude Romeinen geloofden dat wat er ook met onze wereld gebeurt, Rome voor altijd zal blijven. De hoofdstad van Italië is mooi, levendig en vol met iconische monumenten, oude overblijfselen en meesterwerken om ervoor te zorgen dat je jaren, zo niet een eeuwigheid terug blijft komen. En dat is voordat je zelfs maar aan het eten bent begonnen. Dus wat te doen in Rome? Hier zijn mijn top tien dingen om te doen in Rome bezienswaardigheden die je een voorproefje zullen geven van la dolce vita en Rome voor altijd in je hart zullen sluiten.

  1. Bezoek Vaticaanstad

Ik begin met de grote, want je kunt absoluut niet naar Rome gaan zonder Vaticaanstad te bezoeken. Ik zeg de ‘grote’, maar Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld. Hoogtepunten zijn de Sint-Pietersbasiliek; Beklim de trap (of neem de lift) naar de top van de kerkkoepel en kijkplatforms voor een spectaculair uitzicht over de stad. Met je voeten weer op de grond, ga je naar de Vaticaanse Musea, de thuisbasis van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo en talloze schilderijen en sculpturen van oude meesters. Als je Piazza di San Pietro verlaat, kijk dan achterom om de basiliek in al zijn glorie te zien.

  1. Steek de rivier over naar Trastevere

Trastevere betekent “voorbij de Tiber”, en zodra je aan de andere kant van de rivier komt, voel je het verschil en weet je waarom het wordt beschouwd als een van de beste dingen om te doen in Rome. Trastevere is een labyrint van geplaveide straatjes en met klimop begroeide okerkleurige gebouwen. De relaxte Boheemse sfeer maakt het de perfecte omgeving om achterover te leunen of de overvloed aan trattoria’s, bars en boetieks te verkennen.

  1. Eet de beste pizza in Rome

Pizza eten in het Pizzarium is een van de beste dingen om te doen in Rome voor fijnproevers. Het is eigendom van meesterpizzachef Gabriele Bonci, ook wel bekend als de “Michelangelo van pizza”. De ingrediënten komen in een overvloed aan heerlijke combinaties die zijn ontworpen om de seizoenen aan te vullen. De basis is het lichtste en zachtste deeg. Er zijn meer dan 60 gekke toppings gemaakt van hoogwaardige verse ingrediënten. De pizza wordt per plak verkocht en met een schaar op maat gesneden en wordt, afhankelijk van de ingrediënten, per kilo geprijsd.

  1. Het Pantheon

Bekijk de koepel van het Pantheon, gebouwd door de Romeinen in 125 na Christus. Het is groter dan de koepel van de Sint-Pietersbasiliek en is niet versterkt. Dat maakt het de grootste ongewapende betonnen koepel ter wereld. Ga naar binnen om The Eye of the Pantheon (de oculus) te zien met een diameter van 8,2 m en open naar de hemel. Er zijn speciale kanalen in de vloer die regenwater afvoeren bij nat weer. Het gebied rond het Pantheon is bruisend en levendig met restaurants, cafés en ijssalons. Het is ook een uitstekende plek om mensen te kijken.

  1. Colosseum en Forum Romanum

Een bezoek aan een van de meest iconische en herkenbare gebouwen in Rome, het Colosseum, is een must. Als je door de galerijen loopt, kun je je bijna het gebrul van de toeschouwers voorstellen terwijl ze gladiatorengevechten, wagenrennen en misschien zelfs af en toe een offer in de arena zagen. Gebouwd rond 80 na Christus, werd het Colosseum met zijn 80 gewelfde deuropeningen gebouwd als een geschenk aan de inwoners van Rome. De toegang was gratis en de plaatsen werden toegewezen volgens adel. Tegenwoordig moet je betalen om binnen te komen en om het meeste uit je bezoek te halen, is het zeker de moeite waard om iets meer te betalen voor een rondleiding waarbij je de ondergrondse gebieden, de bovenste verdieping kunt zien en de wachtrijen kunt vermijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.