Cloud Computing: Trendy or Transformational

Uncategorized

“Cloud computing is een model om gemakkelijke, on-demand netwerktoegang mogelijk te maken tot een gedeelde pool van configureerbare computerbronnen (bijv. Netwerken, servers, opslag, applicaties en services) die snel kunnen worden geleverd en vrijgegeven met minimale beheerinspanningen of interacties met serviceproviders. ”2 Deze definitie is een van de vele die in de IT-industrie zijn geïntroduceerd, maar wat betekent dit eigenlijk? Het concept van een cloud kan worden gezien als een “leasing versus bezit-concept – een operationele kosten versus een kapitaalkosten.” 4 owncloud

Laten we, om het concept van cloud computing beter te begrijpen, het vergelijken met een algemener concept: betalen voor elektriciteit. Elke maand gebruikt een huishouden of bedrijf een bepaalde hoeveelheid elektriciteit die wordt gecontroleerd door een bedrijf en de consument wordt gefactureerd op basis van hun verbruik. Als elk huishouden zijn eigen energiebron had, zou dat in overeenstemming zijn met niet-cloud computing; er is geen centrale stroombron waar huishoudens gebruik van kunnen maken. Als, zoals het standaard geval is, huishoudens hun stroom afnemen van een geconsolideerde stroombron (bijvoorbeeld een energiecentrale), zou dat hetzelfde zijn als profiteren van een cloud; veel gebruikers delen een bron om aan hun onafhankelijke behoeften te voldoen. Als we dit eenvoudige voorbeeld gebruiken, zou de cloud vergelijkbaar zijn met de energiecentrale en klanten ofwel infrastructuur ofwel software bieden op basis van betaling per gebruik.

https://messagetothemoon.nl/thuis-werken

Sommige experts zijn het daar misschien niet mee eens, maar in veel opzichten lijkt cloud computing op de manier waarop computers werden gebruikt toen ze voor het eerst op de markt kwamen. Bij de komst van computers waren computers (en bijbehorende voorzieningen) buitengewoon duur en waren ze slechts eigendom van een paar selecte organisaties zoals universiteiten of de overheid. Weinigen hadden de expertise om een ​​aparte computerfaciliteit in huis te ondersteunen. Daarom zouden bedrijven tijd leasen op computerbronnen die door een klein aantal providers worden geleverd, en alleen kopen wat ze nodig hebben voor datgene waaraan ze werkten. In een vergelijkbaar model introduceert cloud computing het concept van het kopen van bronnen als dat nodig is, en vergelijkbaar met het verleden zijn de bronnen toegankelijk vanaf een externe locatie. De belangrijkste verschillen zijn onder meer de servicekwaliteit en de verscheidenheid aan services die worden aangeboden door leveranciers van cloud computing.

Het National Institute of Standards and Technology (NIST) dient als gids om overheidsinstanties te helpen de cloud te realiseren. Het cloudmodel van NIST “bevordert de beschikbaarheid en is samengesteld uit vijf essentiële kenmerken, drie servicemodellen en vier implementatiemodellen.” 2 In deze paper zal elk van deze componenten worden behandeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *