De behoefte aan 3D-printen

Uncategorized

De uitvinding van 3D-printen was gericht op twee dingen: het verkorten van de tijd om de eerste versie van het product te krijgen en het overwinnen van veel obstakels die niet konden worden bereikt met traditionele productiemethoden. Bij 3D-printen is het bijvoorbeeld mogelijk om complexe geometrische vormen en onderling verbonden onderdelen te printen zonder montage. Het is ook mogelijk om enkele stuks, in kleine hoeveelheden, tegen lage kosten en snelle levering te produceren. Deze technologie helpt ook om materiaalverlies als gevolg van de productie te verminderen. Voor meer informatie over de voordelen van 3D-printen versus kunststofgieten en andere productieprocessen, kunt u de pagina Vergelijking van 3D-printen en traditionele productiemethoden raadplegen.

3D-printen kan een breed scala aan dingen doen zonder specifieke tools te maken of zelfs meerdere tools te gebruiken. Dit is hoe 3D-printen kan helpen de flexibiliteit in de productiestroom te vergroten en de industriekosten te verlagen. Omdat het niet nodig is om een ​​aangepaste productielijn te bouwen, kan dit ook helpen om veel tijd te besparen: met 3D-printen kunnen we snel upgraden en een machine sneller maken. Omdat 3D-printen individuele kopieën van 3D-bestanden maakt, kunnen schaalvoordelen niet worden behaald als hetzelfde bestand meerdere keren wordt geproduceerd: dit verschilt duidelijk van de productiemethoden voor de serie waarmee ze miljoenen eenheden van dezelfde goederen willen produceren. , 3D-printen is de ideale technologie voor uw maatwerkbehoeften. Er zijn veel goede redenen om 3D-printen te verkiezen boven andere productiemethoden. Voor meer informatie over de voordelen van 3D-printen in vergelijking met plastic spuitgieten en andere productieprocessen, kunt u onze vergelijking van 3D-printen met traditionele paginaproductiemethoden raadplegen.

Ten slotte geeft 3D-printen iedereen de mogelijkheid om dingen te doen wanneer ze dat nodig hebben of willen. Het is een geweldig proces voor creatieve mensen die iets met hun verbeeldingskracht willen doen. Met 3D-printen kunnen veel mensen hun creativiteit produceren en verkopen door traditionele release- en distributienetwerken te overtreffen. 3D printen is ook handig voor het kopiëren van items die niet meer te koop zijn, bijvoorbeeld om een ​​oud wiel te repareren waarbij onderdelen niet meer bewaard worden.

3D-printen voor de industrie en het grote publiek
De belangstelling van de media voor 3D-printen is de afgelopen jaren toegenomen. Deze additieve fabricagetechnieken zijn verre van nieuwe technologie. Deze 3D-printmethode wordt al bijna 30 jaar in veel professionele omgevingen gebruikt.

3D-printers nemen nu een meer prominente plaats in de media in, vooral door het openstellen van deze technologie voor het grote publiek. Na lange tijd beperkt te zijn geweest tot professionele en industriële prototypes, maakt 3D-printen het nu mogelijk om afgewerkte onderdelen en producten te printen en gemakkelijk te maken voor het grote publiek.

3D-printers vallen over het algemeen in twee categorieën: 3D-printers voor thuis en professionele 3D-printers. Dit verschil is niet altijd waar: sommige bedrijven hebben 3D-printers in huis voor de vroege stadia van het prototype en het grote publiek heeft toegang tot professionele 3D-geprinte labels bij FabLabs of online 3D-printdiensten zoals Sculpting.
3D laten printen

Houd er echter rekening mee dat 3D-printtechnologie sterk varieert tussen professionele printers en 3D-printers die beschikbaar zijn voor het grote publiek. De meeste 3D-printers voor algemene doeleinden gebruiken een filamentafzetting (FDM) -methode en produceren bijna exclusieve items in ABS of PLA-plastic, professionele 3D-printers kunnen veel materialen met een hogere nauwkeurigheid printen.

Naast de prachtige verhalen die media-aandacht hebben getrokken, heeft 3D-printen het productieproces veranderd voor verschillende industrieën, zoals tandheelkunde, gehoorapparaten, ruimtevaart, civiele en militaire luchtvaart, sieraden … en meer werk aan


Leave a Reply

Your email address will not be published.