De perfecte pint schenken – Alles over bierglazen

Uncategorized

Genieten van je bier, welke variëteit je ook drinkt, betekent vaak dat je het juiste glas moet kiezen. Hoewel er mensen zijn die liever rechtstreeks uit de fles drinken, valt er veel te winnen door het juiste type glas te gebruiken. Het schenken van de perfecte pint betekent weten wat elk type glas te bieden heeft en waarom je het misschien wel (of niet) wilt gebruiken.
Stein (of mok)
We beginnen met de traditionele mok, of stenen bierkroes. Deze zijn er in alle maten, maar ze hebben over het algemeen een handvat aan de zijkant en bieden voldoende ruimte in het interieur voor uw favoriete drankje. Je zult merken dat bijna alles hier goed geserveerd kan worden, inclusief pale ale, porter, stout, bock, black and tans, dark ale, IPA, red ale, cream ale, dark pils en smoked beer.
Pilsener Glas
Deze hoge, slanke V-vormige glazen zijn perfect voor gebruik bij een aantal specifieke biersoorten. Je zult merken dat het helpt om de kop op je bier te houden, en het helpt ook om kleur en helderheid te laten zien. Een pilsenerglas is een goede keuze voor bock, bleke pils, donkere pils, pils, witbier, rode pils, keizerlijke pils, stoombier en dopplebock, om er maar een paar te noemen.
Weizen-glas
Het weizenglas lijkt op een combinatie tussen een pintglas en een pilsglas. Het is lang en slank, maar het boog zachtjes ongeveer halverwege. Je zult merken dat dit goed is voor het verbeteren van het aroma en het vasthouden van de schuimkraag. Je zult hier hefeweizen willen serveren, evenals donker en bleek tarwebier. Weizenbock en Gose zijn ook het lekkerst in dit type glas.
Borrel
Je zou kunnen denken dat cognac het enige is dat in een borrel moet worden geserveerd, maar je hebt het mis. Dit type glas kan een geweldige optie zijn voor elk bier waar je vluchtige stoffen wilt opvangen en verbeteren. Lambiek is bijvoorbeeld uitstekend op deze manier geserveerd. Je kunt ook Russian Imperial stout, Tripel bier recept, tarwewijn, Belgische donkere ales, barleywine, dubbele IPA’s en heel wat andere brouwsels serveren met een borrel.
Pintglas
Er zijn weinig meer “traditionele” manieren om een ​​pint te serveren dan in een pintglas. Je zult merken dat dit de beste manier is om bijna alles te serveren, van pils tot rood bier tot stout, IPA’s, stoombier, gekruid bier, havermoutstout, dry stout, roggebier, Schots bier en bijna alles wat je maar kunt bedenken van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *