Wrappen of beletteren?

Uncategorized

Veel bedrijven spelen met het idee om hun transportmiddelen te gebruiken als rijdend reclamemiddel. Kleine bedrijven, grote bedrijven, mediakanalen en anderen die de aandacht willen trekken, wenden zich hiertoe. 

Wrappen of beletteren?

Beletteren en wrappen zijn termen die veel mensen door elkaar gebruiken. Ze zijn echter wel degelijk heel verschillend. U leest meer over de belangrijkste verschillen in deze blog.

Het belangrijkste verschil is dat met een wrap de achtergrond van het voertuig wordt bedekt (of verpakt) en dat de achtergrond de afbeeldingen en berichten bevat. In tegenstelling tot afbeeldingen of belettering blijft het grootste deel van het voertuig onaangeroerd. Kleinere delen of delen van de auto worden bedekt met een logo, tekst, afbeeldingen of foto’s. Voor beide toepassingen wordt hetzelfde materiaal gebruikt en beide kunnen indien nodig worden vervangen.

Een voertuigwrap houdt in dat het voertuig wordt ingepakt in een bedrukt vinyl. Over het algemeen worden zeer kleurrijke achtergrondafbeeldingen ontworpen en vervolgens wordt de belangrijkste boodschap als een “overlay” in tekst geplaatst. Veel car wraps worden gedaan op alle oppervlakken van het voertuig, inclusief het dak, de ramen en de bumpers. Soms zijn wraps ontworpen om alleen de zijkanten, voorkant en achterkant van de auto te bedekken. Bijna elk oppervlak van het voertuig kan worden gewikkeld; deurgrepen, bumpers met textuur en zijspiegels kunnen echter problematisch zijn om in te pakken en zorgen voor duurzaamheid op de lange termijn. We raden meestal een voertuigwrap-ontwerp aan dat deze gebieden mooi combineert zonder ze daadwerkelijk in te pakken.

Bij het doorwerken van het ontwerp van de voertuigwrap is het belangrijk om te onthouden dat alleen omdat u veel ruimte heeft om te wrappen… niet betekent dat u veel foto’s, een grote verscheidenheid aan kleuren en opvallende afbeeldingen in alle gebieden moet opnemen. Dit is het geval waar soms “less is more”. Als het ontwerp te veel aan de hand is, kunnen uw algehele boodschap en branding verloren gaan. Ons team van ontwerpers heeft veel ervaring. Zij weten wat werkt en wat u moet vermijden en zijn instrumenteel in het proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *