Een gazon verticuteren: eenvoudige stappen om uw gazon een boost te geven

Uncategorized

Ziet het gras in uw tuin er vlekkerig uit of is het bedekt met mos? Je moet leren hoe je een gazon moet verticuteren. Maar wat is scarification precies en hoe verandert het een doffe plek in weelderig groen gras? We zijn hier om het uit te leggen.

Zelfs de slimste ideeën voor gazonranden kunnen de dag niet redden als het gazon zelf er armoedig uitziet. Maar met een beetje scarification ziet het er al snel weer onberispelijk uit. Het proces is eigenlijk vrij eenvoudig. Dit houdt in dat het dode bruine materiaal aan de basis van het gras, ook wel vilt genoemd, met een hark of verticuteermachine wordt verwijderd. Het andere dat verticuteren doet, is helpen bij het verwijderen van mos, een andere belemmering voor het hebben van een standaard bowlinggazon.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN HET VERSNIJDEN VAN EEN GAZON?

Na verloop van tijd vult de basis van een gazon zich met riet en mos. ‘Verticuteren is een proces dat dit ‘onkruid’ van het gazon verwijdert, wat, als het achterblijft, kan voorkomen dat water en mest de wortels en de grond bereiken.’

HOE VAAK MOET U EEN GAZON VERSNIJDEN?

Als je onlangs hebt geleerd hoe je graszaad moet planten en het in je tuin hebt geprobeerd, is het belangrijk om het te laten bezinken voordat je het probeert te verticuteren. Dit geldt ook voor nieuw gelegd gras: wacht minimaal een jaar.

Hierna moeten bestaande gazons idealiter één keer per jaar worden verticuterd, of minstens één keer per twee jaar, zodat u het probleem onder controle kunt houden en ervoor kunt zorgen dat uw zorgvuldig geplande gazonideeën er altijd op hun best uitzien.

WELKE TIJD VAN HET JAAR IS HET BESTE OM EEN GAZON TE VERSNIJDEN?

Strikt genomen is de lente de beste tijd om te verticuteren. Het gevaar bestaat echter dat u prachtig zomerweer zult moeten doorstaan ​​met een gazon dat er niet op zijn best uitziet en nog steeds aangroeit.

EENVOUDIGE STAPPEN

Met de hand verticuteren is gemakkelijk als je weet hoe je het moet doen, volg gewoon deze drie stappen:

Een paar weken voordat u van plan bent te verticuteren, moet u uw gazon behandelen met mosverdelger, zodat u geen mossporen verspreidt met uw hark.

Begin met het maaien van het gazon met de maaier op een lage hoogte (ongeveer 2 cm) en plaats een grasopvangbak op de maaier om het maaisel op te vangen.

Gebruik een hark met veertanden om het gazon te verticuteren. Begin voorzichtig en pas op dat je niet te brutaal bent. Laat zeker wat stro achter; een kleine hoeveelheid helpt de plant te beschermen.

EEN GAZON VERSTUIGEN MET MACHINES

Houd er echter rekening mee dat als u over het juiste gereedschap beschikt, het veel gemakkelijker is om goed werk te leveren en dat u meer kans maakt om van gazononderhoud een normaal iets te maken.

De aanpak is vrijwel hetzelfde, ongeacht welke tool je gebruikt:

Bereid het gazon voor.

Als het op verticuteren aankomt, werk dan over het gazon in één richting om ongeveer 2,5 cm los vilt op te tillen, met behulp van een tuinhark of bladblazer om vuil te verwijderen.

Verander vervolgens van richting en werk haaks op uw eerste pas. Bij deze tweede poging zal het rietje losser zitten en kunt u de messen van de machine iets laten zakken.

In de herfst zijn twee passen voldoende. In het voorjaar kunnen drie of vier passen worden gemaakt, vooral als het gazon in zeer slechte staat is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.