Gedenksieraden kopen Gedenksieraden kopen

Uncategorized

Gedenksieraden zijn bijzonder. Je hebt iemand op een bepaalde manier altijd bij je. Dit kan iemand zijn die je mist, een overledene of iemand die veel voor jou betekent. Je hebt veel mogelijkheden met gedenksieraden. Denk aan assieraden, sieraden waaraan haar wordt toegevoegd, een afdruk op een sieraad of van een sieraad een heel ander sieraad maken. Juwelier van der Kooij in Vlissingen heeft de grootste collectie gedenksieraden van Nederland.

Assieraad

Het is een mooi gebaar om de as van een dierbare dichtbij je te dragen. Met een assieraad kun je de as zichtbaar en onzichtbaar in een sieraad verwerken. Een assieraad kan een ring, oorbel, armband, hanger, bead of drukknoop zijn. De as wordt in een askamer geplaatst en deze wordt gesloten, zo wordt de as onzichtbaar. Bij zichtbare as wordt de as vermengt met een soort hars. Dit wordt samen in een soort bakje geplaatst en zo blijf je de as nog zien.

De twee bovenstaande afbeeldingen zijn voorbeelden wat mogelijk is met hangers. Bij de linkerafbeelding is de as zichtbaar en de rechter heeft een gesloten askamer.

Handig om te weten: het is beter om niet met een assieraad te zwemmen of douchen. Behalve dat het wat kan verkleuren kan de hars van de zichtbare as loslaten. Dit is natuurlijk zonde.

Vingerafdruk

Een sieraad met vingerafdruk is heel erg persoonlijk. Er zijn verschillende manieren om deze te verwerken. Je kunt het met hars overzetten of laten laseren in het sieraad. Je kunt zelf kiezen welk sieraad je het liefste draagt en daarop de vingerafdruk laten plaatsen van jouw dierbare.

Deze ring is een voorbeeld van een sieraad waarop de vingerafdruk is geplaatst. Er zijn verschillende soorten stijlen ring waar je uit kunt kiezen. Dit kun je zelf bepalen om een zo mooi mogelijk aandenken te maken wat je altijd bij je kunt dragen.

Ook is er de optie om meerdere elementen toe te voegen aan één sieraad. Aan het midden van de hanger is er door middel van een afdruk of print een vingerafdruk gelaserd. Het bijzondere is ook dat de vingerafdruk zo diep wordt gelaserd dat je de vingerafdruk kunt voelen. Aan de rand van de hanger kan je ervoor kiezen om haar of as te verwerken met de hars die hierin gegoten wordt.

Omsmelten

Het omsmelten van oude sieraden is ook mogelijk. Wij kunnen van uw oude goud een nieuw sieraad maken. Het omsmelten van de sieraden wordt met persoonlijke advies gedaan door goudsmid. Ook is het mogelijk om een stukje stof in een nieuw sieraad te verwerken, dit wordt gedaan met hars. 

Het omsmelten van sieraden maakt je nieuwe sieraad heel uniek, want je zult nooit hetzelfde soort sieraad in de winkel vinden. Ook heeft het natuurlijk een ontzettend mooie betekenis, omdat je zelf weet wat erin is verwerkt. Hier zie je een ring waarin 3 trouwringen verwerkt zijn en zelf vind ik het erg mooi geworden en vooral bijzonder. Er zullen hier nooit twee van zijn.

Als u er over nadenkt om zo een soort sieraad te laten maken- of vermaken, twijfel dan niet en kom vooral langs bij ons om persoonlijk advies te krijgen. Wij zullen stap voor stap met u meekijken om uw wensen zo goed mogelijk uit te voeren en om een zo betekenisvol mogelijk sieraad voor u te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.