Glazen lampenkappen en verlichting voor thuis

Uncategorized

Op dezelfde manier waarop glas oneindig kneedbaar is in de zorg van een bekwame ambachtsman, zijn glazen lampenkappen verkrijgbaar in een duizelingwekkende combinatie van stijlen, diameters en kleuren. Tijdens de Romeinse tijd en waarschijnlijk daarvoor, gaven mensen zich over aan het ambacht van het maken van nuttig en zelfs uitgebreid glaswerk. In meer hedendaagse tijden, toen aardgas en elektrische verlichting onze wereld doordrongen Cirkelontwerp Lampen tijdens de industriële tijdperken, kwamen ook glazen lampenkappen de huizen binnen.

Op deze manier zijn glazen lampenkappen geïntegreerd in zowel de woningverlichting als de exclusieve kunstkringen. vanwege de unieke eigenschappen van glas is het vormen van glas anders dan elk ander ambacht. Het is een samengestelde stof, die zich onderscheidt door moleculaire wanorde. Zoals te zien is in kristallen of ijs, liggen de atomen niet netjes op één lijn, zelfs niet in hun vaste vorm. Wanneer glas wordt verwarmd, ondergaat het geen verandering van vast naar vloeibaar.

Integendeel, als het zachter wordt, stroomt en vervormt onder druk. De ervaren vakman begint met een massa verwarmde glasachtige substantie. Hij gebruikt een lange, uitgeholde stalen staaf die bekend staat als een blaaspijp om het glas op te pakken. Door afwisselend het verweekte glas op te blazen en het glas met de staaf op een metalen tafel te rollen, kan hij het glas in een Eilandverlichting cilindrische vorm gieten.

Fijnere kenmerken van het glas, zoals het affakkelen van de rand van de lampenkap, worden aangepast met extra metalen gereedschappen. Lampenkappen zijn er in verschillende kleuren. Louis Comfort Tiffany, de bekende binnenhuisarchitect, stond bekend om het maken van lampenkappen van glas-in-lood. Met een beroep op het artistieke kader van glas-in-loodkunst, combineerde Tiffany loden staven en fragmenten van gekleurd glas om dromerige kunst te genereren die een oogverblindende combinatie van kleuren, objecten en scènes uit de natuur weerspiegelt. Voor de ambachtslieden is het toevoegen van kleur aan het glas een integraal onderdeel van het ambacht. Vanwege de aanwezigheid van metaaloxideverontreinigingen kan het materiaal worden getint. De vakman kan ook via verschillende procedures kleur aan het materiaal toevoegen. Een klein stukje gekleurd materiaal kan worden verzacht over transparant glas om een ​​dubbellaags effect te krijgen. Om nieuwe ontwerpen te maken, kunnen zeer kleine gemalen korrels van getint materiaal worden gemengd tot helder materiaal. In een ander proces dat emailleren wordt genoemd, wordt een pastamengsel gebruikt om ontwerpen rechtstreeks op het glas te tekenen.

Om het vloeibare brouwsel in te stellen, wordt het versierde stuk vervolgens in de oven gebakken. Moderne glazen lampenkappen zijn net zo oogverblindend en stijlvol om in huis te hebben als hun voorlopers. Moeilijk te krijgen, antieke tinten kunnen duur zijn. Winkelglazen lampenkappen zijn toegankelijker qua aanbod en ook qua kosten. De aanschaf van een vintage glazen lampenkap kan echter eerder als een aanwinst dan als een aankoop worden beschouwd. Deze items zullen voor een zeer lange tijd worden gekoesterd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *