Het vogelnest en de wrede moeder natuur

Uncategorized

In de weken voorafgaand aan 4 juli afgelopen zomer begon ik vreemd gedrag te observeren van een kleine vogel buiten mijn voormalige verblijfplaats babynestje in Tacoma, WA. Ik merkte dat elke keer als ik thuiskwam van mijn werk, een Junco, een Washington-vogel die op een donkere mees lijkt, altijd mijn vrachtwagen zou ontmoeten als ik mijn oprit opreed. We hadden altijd vogels in onze tuin vanwege enkele vogelvoeders, dus ik schonk er in het begin niet al te veel aandacht aan. Ik dacht dat de enige reden waarom deze vogel mijn vrachtwagen zou ontmoeten, zou zijn als er een nest in mijn vrachtwagen zat en dat onmogelijk was. Ik gebruikte deze vrachtwagen bijna elke dag van de week en aangezien er geen mogelijkheid was dat er een nest in mijn vrachtwagen kon zitten, haalde ik mijn schouders op voor het vreemde gedrag van de vogel. Op een dag besloot ik om het van dichterbij te bekijken en zie, er was een vogelnest gebouwd op de radiator van mijn vrachtwagen. Het kwam compleet met twee babyvogels en drie niet-uitgekomen eieren.

Deze vrachtwagen is mijn primaire vervoermiddel. Soms staat hij het hele weekend stil, maar van maandag tot en met vrijdag bracht hij me heen en weer naar mijn kantoor. Mijn werk was slechts een paar kilometer van mijn huis en de plaatselijke snelheidslimiet was slechts 40 mph, dus de babyvogels werden niet te veel heen en weer geslingerd. Maar ik kon er nog steeds niet achter komen waarom moedervogel daar het nest bouwde, en hoe de babyvogels het hadden overleefd zonder honger te lijden of uit te drogen terwijl ik aan het werk was. Ik kwam elke dag thuis voor de lunch, dus mama Bird kreeg de kans om ze te voeren. Maar ik dacht dat groeiende nestjongen constant gevoed moesten worden. En ik heb af en toe met de vrachtwagen korte afstanden op de I-5 gereden met snelheden op de snelweg. Ik begrijp niet waarom de vogels niet op de snelweg uit het nest zijn gestoten of niet in de radiator zijn gezogen.

Ik begon na te denken over een plan om het nest te verplaatsen. Ik deed operatiehandschoenen aan en probeerde er bij te komen. Nou, mama vogel heeft een goede plek voor het nest uitgekozen. Ik kon het niet bereiken vanaf de voorkant, bovenkant of onderkant van de vrachtwagen. Ze had het mooi en strak tussen de radiator, een deel van het chassis van de vrachtwagen en wat plastic lijstwerk gestopt. Omdat het het weekend van 4 juli was en ik de truck niet nodig had, besloot ik hem de komende dagen met rust te laten in de hoop op een buitenkans dat de jongen heel snel zouden groeien en wegvliegen.

Dinsdagochtend kwam en de jongen waren er nog steeds en ik nam de vrachtwagen naar het werk. Ik vertelde mijn vrouw dat de vogels pech hadden. Ik was niet van plan om de voorkant van mijn vrachtwagen te demonteren voor een paar babyvogels die de verhuizing waarschijnlijk niet eens zouden overleven. Ik vond het leuk om vogels in mijn tuin te voeren met vogelvoeders, maar ik dacht niet dat ik ook verantwoordelijk was voor het huisvesten van hen. Darwin zou voor deze vogels gaan zorgen. Ik ging aan het werk en toen ik thuiskwam voor de lunch, vertelde mijn vrouw me dat we een reddingsmissie gingen uitvoeren. Ik dacht niet dat het mogelijk was omdat ze te moeilijk te bereiken waren en als we het nest zouden verplaatsen, was er geen garantie dat de moedervogel het zou accepteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *