Hoe bier proeven als een professional?

Uncategorized

Je hebt je bier een goede werveling gegeven en een paar geweldige snuiven en je hebt een idee van wat je in petto hebt. Nu is de kans groot dat je een maagdelijk gehemelte hebt en dat is geweldig. Je proeft vanaf dit punt veel bier (je blijft geweldige bierfeestjes geven toch?) en daarmee kom je veel smaken tegen die je misschien bekend voorkomen. Wees niet verlegen om ze uit te nodigen! Als het bier smaakt naar een groene vrolijke boer, zeg het dan! Als het smaakt naar een cupcake of karamel of zelfs toffee, wees niet verlegen! Er is geen verkeerd antwoord als het gaat om smaken van bier, dus wees niet bang om te zeggen hoe je denkt dat het smaakt. Als je drinkt, kunnen sommige smaken als bekend of zelfs vreemd overkomen en weet je niet wat je proeft; maak je geen zorgen, dit is gebruikelijk. Door steeds meer bier te proeven, krijg je bepaalde smaken naar binnen zoals ze komen.
Dus hoe proef je bier? Nadat je je bier goed hebt gesnoven, neem je een slok. Je wilt net onder een hap nemen en het rond je mond draaien. Voel hoe het bier op je gehemelte weegt. Is het zwaar, zacht, zwak, dik of rijk? Slikken. Blijft de afdronk hangen, is hij vluchtig, is hij smaakvol, is hij boozy, is hij droog, is hij zoet?
Wanneer Bier proeverij, wil je op zoek gaan naar de vier zintuigen die je smaakpapillen zullen oppikken. Bitter, zuur, zout of zoet. Zoet zit op de voorkant van de tong, zout op de voorkant, zuur op de achterkant en bitter op de achterkant van de tong. Elke keer dat je een biertje drinkt, wil je proberen een van deze smaken te lokaliseren, niet allemaal, maar één. De eerste slok moet zijn om het hele bier in te nemen; elke slok erna zou moeten zijn om de smaken van het bier specifiek af te breken.
Je wilt beperken wat je waarneemt, zodat je elke smaak kunt lokaliseren in plaats van te proberen alles tegelijk in je op te nemen. Nadat je elk smaakpunt hebt gevonden, ontspan je; nu kunt u achterover leunen en genieten van het bier. Wees niet bang om met iedereen over het bier te praten. Krijg hun perspectieven van wat ze proeven en deel de jouwe. Het is toch een feestje?
Laten we even de tijd nemen en praten over het reinigen van het gehemelte. Dit is de sleutel als je een behoorlijke hoeveelheid bier gaat proeven. Houd eerst wat water bij de hand en drink het tussen de biertjes door om de smaken te zuiveren en fris te beginnen. Neem brood of crackers, ze zullen je smaakpapillen tot neutraal maken en je in staat stellen om fris te beginnen. Het hebben van gember (denk aan de gesneden gember die je bij sushi krijgt) bij de hand zal ook werken om te reinigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *