Hoe een motorrijbewijs te halen?

Uncategorized

Hoewel elke staat zijn eigen regels vaststelt voor het verkrijgen van een motorrijbewijs, is het algemene proces in het hele land hetzelfde: potentiële bestuurders doen een schriftelijke test, oefenen op een motorfiets en doen vervolgens een rijtest.

Motorrijders kunnen ook een weekend motorrijles volgen, waarbij vaak het schriftelijk examen en het rijexamen zijn inbegrepen. Dit is voor de meeste mensen de snelste optie, maar de cursussen zijn niet goedkoop. De prijs varieert van $ 200 tot $ 300 en is over het algemeen vereist voor passagiers onder de 18 jaar.

Wat zijn de stappen om een ​​motorrijbewijs te halen?

Om een ​​motorrijbewijs te halen, moet je slagen voor een schriftelijk examen, oefenen met motorrijden en een rijvaardigheidstest afleggen.

Stap 1: slagen voor een schriftelijke test

Voordat u daadwerkelijk op de fiets kunt stappen, moet u in de meeste staten een schriftelijke test afleggen en een motorrijbewijs ontvangen. De schriftelijke test omvat vragen over elementaire motorterminologie, technieken en wetten. Afhankelijk van waar je woont, heb je mogelijk de mogelijkheid om het examen online of bij de afdeling motorvoertuigen af ​​te leggen.

Bestudeer, voordat u uw test aflegt, de bronnen die worden verstrekt door de DMV van uw staat. Deze materialen bevatten alle informatie die je nodig hebt om je examen te halen. als je meer wilt weten check motorrijbewijs

Onderwerpen die worden behandeld in schriftelijke examens voor motorfietsen

Basis motortechnieken

Regels van de straat

Motorterminologie

Beste beveiligingspraktijken

Staatswetten

Stap 2: oefenen in de echte wereld

Als je eenmaal je vergunning hebt, moet je oefenen met motorrijden. In sommige staten moet je een bepaald aantal oefenuren onder toezicht registreren, vooral voor nieuwe rijders onder de 18 jaar.

Natuurlijk staat een motorfiets niet toe dat iemand toezicht houdt vanaf de passagiersstoel. In plaats daarvan vereisen veel staten een andere motorgebruiker om u binnen een bepaalde afstand te begeleiden terwijl u leert rijden. U zult over het algemeen ook beperkingen hebben aan wanneer en hoe u met uw motor kunt rijden.

Deze vereisten kunnen per staat verschillen, dus neem contact op met uw DMV om de regels voor het oefenen van uw vaardigheden te bevestigen. U hebt ook een motorverzekering op uw fiets nodig, als uw staat dit vereist, en bijna alle staten doen dat.

Stap 3: doe de vaardigheidstest

Het laatste onderdeel van het behalen van een motorrijbewijs is het afleggen van een rijvaardigheidstest. Een motorexaminator kan je niet vanaf de passagiersstoel begeleiden, dus de indeling zal anders zijn dan de toets voor het behalen van een regulier rijbewijs.

Eerst zal de examinator kijken naar uw vermogen om uw motorfiets te manoeuvreren op een afgesloten parcours of een ander geïsoleerd gebied. Mogelijk moet u aantonen dat u gas kunt geven, remmen en een veilige, gecontroleerde bocht kunt nemen.

Motorrijbewijs halen: tijd en kosten

De hoeveelheid tijd en geld die nodig is om uw motorrijbewijs of aantekening te behalen, hangt af van hoe u het behaalt en of u slaagt voor het examen. Een volwassen motorrijder die met succes een door de staat gecertificeerde opleiding afrondt, kan bijvoorbeeld zijn motorrijbewijs voor een weekend behalen.

Maar als u ervoor kiest om alleen te leren, kan het dagen of weken van oefenen (en instructie van een ervaren ruiter) duren voordat u zich comfortabel genoeg voelt om voor het examen te slagen. De meeste staten vereisen niet dat volwassenen een vergunning voor een minimale periode bij zich hebben, maar ze stellen vaak minimumlimieten voor minderjarigen. Californische motorrijders onder de 21 jaar moeten bijvoorbeeld zes maanden in het bezit zijn van hun leervergunning voordat ze de rijtest mogen afleggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.