Is erectiestoornis psychologisch?

Uncategorized

Erectiestoornissen (ED) is het onvermogen om een ​​erectie te krijgen of te behouden die stevig genoeg is voor seksuele functie. Het is een veelvoorkomend seksueel probleem dat tot 30 miljoen mannen in de Verenigde Staten treft. De meeste gevallen van erectiestoornissen hebben een lichamelijke oorzaak, zoals hartaandoeningen, diabetes en obesitas. Leefstijlkeuzes, zoals roken en het drinken van overmatige hoeveelheden alcohol, kunnen ook leiden tot erectiestoornissen. Maar voor sommige mannen zijn psychische problemen de oorzaak van het probleem.

Lees verder om meer te weten te komen over de psychologische oorzaken van erectiestoornissen en hoe u ze kunt aanpakken. U kunt er meer over lezen op de Kamagra-blog.

Psychologische oorzaken van erectiestoornissen

De psychologische problemen die bijdragen aan erectiestoornissen zijn niet zo gemakkelijk op te sporen, te diagnosticeren en te behandelen. De meest voorkomende psychologische oorzaken van erectiestoornissen zijn de volgende:

Ongerustheid

Psychische problemen hebben echte lichamelijke gevolgen. Angst is bijvoorbeeld iets waarvan veel mensen aannemen dat het in je hoofd bestaat. Maar angst kan een verhoogde hartslag, bloeddrukproblemen en vermoeidheid veroorzaken. Dit kan op zijn beurt uw seksuele prestaties beïnvloeden. Angst is zelfs een van de meest voorkomende psychologische oorzaken van erectiestoornissen.

Spanning

Iedereen ervaart wel eens stress in zijn leven. Soms kan stress een krachtige motivator zijn. Maar zelfs simpele stress – bijvoorbeeld een presentatie morgen op het werk – kan van invloed zijn op je vermogen om seksuele prestaties te bereiken en te behouden. U hoeft niet veel stress te dragen om uw seksuele gezondheid te beïnvloeden.

Depressie

Depressie wordt vaak veroorzaakt door een chemische onbalans in de hersenen. Het kan zowel seksueel verlangen als seksuele functie beïnvloeden. Voor mannen is depressie echter niet altijd een gemakkelijke diagnose. Volgens het National Institute of Mental Health herkennen veel mannen de symptomen van depressie niet en sommigen aarzelen om hulp te zoeken.

Het goede nieuws is dat de meeste mannen zich weer normaal zullen voelen, een gezonde seksuele interesse zullen terugkrijgen en hun erectiestoornisprobleem zullen oplossen met de juiste behandeling van depressie.

Relatieproblemen

Stil handelen is niet het enige dat u zult ervaren als u en uw partner ruzie hebben gemaakt. Problemen in uw emotionele relatie kunnen uw seksuele relatie beïnvloeden.

Argumenten, miscommunicatie en woede kunnen uw geslachtsdrift en seksuele functie beïnvloeden. Door deze problemen samen met uw partner op te lossen, kunt u uw symptomen van erectiestoornissen verlichten.

Als je problemen hebt met het zelf oplossen van relatieproblemen, zoek dan een hulpverlener of therapeut die je kan helpen.

Angst voor seksuele disfunctie.

De eerste keer dat u een erectiestoornis ervaart, maakt u zich misschien zorgen dat u nooit meer normaal seksueel kunt functioneren. Dit kan leiden tot angst of een laag zelfbeeld. Deze gevoelens kunnen van invloed zijn op uw vermogen om een ​​erectie te krijgen of te behouden bij uw volgende seksuele ontmoeting.

Deze cyclus kan doorgaan totdat u uw arts ziet om een ​​behandeling te vinden. Als je eenmaal de juiste behandeling hebt gevonden, zou je angst voor seksuele disfunctie moeten verdwijnen.

Behandelingen voor de psychologische oorzaken van erectiestoornissen

De psychologische oorzaken van erectiestoornissen worden meestal niet met medicijnen behandeld. Medicijnen kunnen echter helpen in gevallen waarin een chemische onbalans een probleem veroorzaakt. Mannen met een depressie kunnen bijvoorbeeld verlichting vinden voor hun symptomen, evenals voor erectiestoornissen, wanneer ze beginnen met een behandeling met antidepressiva.

Veel van de bovengenoemde psychologische problemen vereisen therapie, geduld en tijd. Uw arts kan met u samenwerken om de beste behandeling te vinden.

Maak van geestelijke gezondheid een prioriteit

Psychische problemen kunnen van invloed zijn op meer dan alleen uw geestelijke gezondheid. Depressie, angst, stress en relatieproblemen kunnen een enorm effect hebben op je seksuele functie. Neem contact op met uw arts als u een erectiestoornis en psychische problemen heeft. Samen kunnen u en uw arts een oorzaak en een behandeling vinden om uw seksuele gezondheid weer normaal te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.