Leer Excel-invoegtoepassingen

Apps

Wat is een Excel-invoegtoepassing?
Een Excel-invoegtoepassing is gewoon een ander type Excel-werkmap. In feite heeft iemand een werkmap gemaakt met functies waarvan ze denken dat ze veel kunnen worden hergebruikt in andere werkmappen. Ze hebben deze werkmap opgeslagen met het bestandstype Excel Add-In. Deze werkmap kan nu in een andere werkmap worden geladen, zodat die nieuwe werkmap enkele functies van de oude werkmap kan gebruiken.

Wat voor soort functies kan een invoegtoepassing bieden?
Ze kunnen veel functies bieden, zoals op maat gemaakte menu’s, opdrachten en zelfs volledig gewijzigde interfaces. Ze kunnen gebruikers ook de mogelijkheid bieden om aangepaste formules te maken of manieren om specifieke werkbladen met gegevens te sorteren. Met invoegtoepassingen kunt u online een formulier vinden en uw gegevens invullen zonder Excel te verlaten.

Kan ik mijn eigen invoegtoepassing maken?
Ja, iedereen met kennis van de taal die nodig is om invoegtoepassingen te maken, kan ze maken. Afhankelijk van wat u in uw invoegtoepassing wilt bereiken, bepaalt u echter of u andere softwaretoepassingen nodig heeft.

Welke taal wordt gebruikt om een ​​invoegtoepassing te maken?
Add-ins gebruiken de programmeertaal XML. Deze taal gebruikt zogenaamde tags om structuur en controle op te zetten van veel verschillende aspecten van niet alleen Excel, maar ook van zoveel andere computertoepassingen. XML wordt ook vaak gebruikt om gegevens universeel op te slaan.

Hoe geef ik mijn invoegtoepassing een naam?
Het maakt niet uit. Er is geen enkele manier waarop ze een naam moeten krijgen om correct te werken, zolang u maar begrijpt hoe u ze maakt met behulp van de XML-taal. Het is echter vaak een goede gewoonte om uw eigen manier te creëren om invoegtoepassingen een naam te geven, zodat u weet hoe u ze kunt vinden wanneer u beslist welke invoegtoepassingen u wilt laden.

Waar sla ik een invoegtoepassing op?
Standaard slaat Excel ze op een vooraf gedefinieerde locatie op. U kunt ze echter heel eenvoudig opslaan in één map naar keuze of tien verschillende mappen. Excel maakt niet uit. Het belangrijkste om te onthouden is dat u het moet kunnen vinden, dus onthoud waar u uw invoegtoepassing hebt opgeslagen.

Hoeveel soorten invoegtoepassingen zijn er?
Er zijn een paar verschillende soorten. Het standaard Excel-type is het type waarin gebruikers een werkmap maken en opslaan met een invoegtoepassing. Deze typen zijn vaak alleen beperkt tot de mogelijkheden van Excel. Andere typen, zoals COM-invoegtoepassingen, zijn ontworpen om gebruikers in staat te stellen andere programma’s te laden die normaal niet met Excel worden geassocieerd. Bestandstypen zoals uitvoerbare bestanden of dll-bestanden worden gebruikt bij het laden van deze typen Excel.

Waar kan ik leren hoe ik invoegtoepassingen kan gebruiken?
Ik heb een site ontwikkeld die is ontworpen om mensen niet alleen Excel-invoegtoepassingen te leren, maar ook zoveel andere aspecten van Excel als ik zelf kan leren. In mijn Excel cursus online vindt u diepgaande zelfstudies met afbeeldingen en beschrijvende labels die u zo gemakkelijk mogelijk door elke stap van het proces leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.