Meer weten over subsidie voor een groen dak?

Uncategorized

Het lijkt misschien een hele investering, het aanleggen van een groen dak, maar in de realiteit valt dat wel mee. Veel gemeenten, waterschappen en provincies willen namelijk de aanleg van een groendak stimuleren en bieden daarom subsidies aan. Soms kan u subsidie ontvangen voor wel 50% van de totale kosten! Dat maakt het aanleggen natuurlijk zeer voordelig. Soms zitten er wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld over de waterbergingscapaciteit of de oppervlakte van het dak. De adviseurs van NatureGreen kunnen u hier meer over vertellen. Daarnaast vind u op de website van NatureGreen een handig overzicht met alle subsidiemogelijkheden per gemeente. Zo weet u binnen de kortste keren of u in aanmerking komt!

Klimaatbestendigheid

Deze semi-overheden geven subsidies voor groene daken omdat een sedumdak de klimaatbestendigheid van de omgeving verbeterd. Dit houdt in dat een wijk waar veel groene daken liggen, beter bestand is tegen weersextremen zoals zware regen of lange droogte. Een sedumdak kan namelijk veel water opvangen en verlaagt de omgevingstemperatuur. Daardoor is het ’s zomers koeler en kan overlast door teveel regen, zoals bijvoorbeeld overstromingen, worden voorkomen. Het is dan ook prettiger wonen met een sedumdak!

Voorwaarden

Toch zitten er vaak wel voorwaarden aan de subsidie. Deze voorwaarden kunnen te maken hebben met de oppervlakte van het sedumdak, het bouwjaar van het pand waarop het dak komt te liggen of met wie de aanvraag doet. In sommige gemeentes kunt u bijvoorbeeld alleen subsidie aanvragen als collectief of als vereniging. Weet u niet zeker wat op u van toepassing is? Neem dan contact op met de klantenservice van NatureGreen. Wij helpen u graag!

Bestel nu een groen dak bij NatureGreen!

Wilt u dus een sedumdak kopen, dan zit u goed bij NatureGreen. Wij verwerken uw bestelling snel en vakkundig en staan altijd klaar om u te adviseren. Aarzel dus niet en neem eens een kijkje op de website, waar u nog veel meer informatie omtrent sedumdaken kunt vinden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met NatureGreen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *