Mijn groepsvakantie in Jordanië

Manier

Wat de feestdagen in Jordanië betreft, is er niet veel bekend bij het grote publiek. Sommige van mijn vrienden deden het gewoon af als een land in het Midden-Oosten zonder charme, anderen vroegen me of Jordanië betrokken was bij de recente Syrische opstanden en anderen leken te denken dat ik het had over Jordanië, het meisje van pagina drie.

Nou, ik kan je verzekeren dat Jordanië niet betrokken is bij enige politieke omwenteling en het veiligste land in het Midden-Oosten is, het pronkt zeker niet met zijn eigenschappen op pagina drie van de zon en het is een van de meest charmante landen die ik heb bezocht. Ik ging in oktober op groepsvakanties naar Jordanië en het was geweldig. Alleen ik, onze lokale Jordaanse gids en 8 andere reizigers die hoopten enkele van de grootste wonderen van Jordanië te bezoeken, en onze vakantie in Jordanië was nog spannender dan verwacht.

Ik denk dat het eerste dat me opviel aan Jordanië de vriendelijkheid en het slechte gevoel voor humor van de lokale bevolking was. Iedereen wil met je praten, verhalen over het land vertellen of je opwinden met grappen. Het was niet alleen onze gids die de magische geschiedenis van Jordanië wilde delen; het waren kinderen die over straat renden, oude mannen in winkeltjes en buschauffeurs. Mijn vakantie in Jordanië zou niet compleet zijn geweest zonder dit constante commentaar.

Misschien was het op één na beste om door de Siq te lopen en de schatkamer in Petra voor het eerst te zien. Zelfs het bestuderen van foto’s vooraf bereidde me niet voor op de enorme omvang en schaal van deze gigantische rode rotsbank. Zelfs een ongemakkelijke ezelrit in het stof en de hitte deed Petra niet af. Dit is een opmerkelijk behoud van een tijd die nu verloren en vergeten is in de geschiedenis, een periode waarin Jordanië het centrum was van een epische handelsroute en een bloeiende economie. Mis Petra niet.

Mijn groepsvakantie werd ook aangenamer gemaakt door het gezelschap waarmee ik was. Een mix van veertigjarige singles, jonge stellen en een enkele afgestudeerde, onze groep leerde niet alleen goed, we zijn nu allemaal dikke vrienden. En het was de woestijnervaring die het deed. Ons woestijnkamp is niet te vergelijken met een normale accommodatie, want het was een unieke ervaring in de woestijnwildernis. Slapen onder de sterren was één ding, verhalen delen boven een kampvuur en thee drinken terwijl je zat te kijken naar wat voelde als het einde van de wereld was heel iets anders. Dit is niet eens de oppervlakte van mijn geweldige vakantie in Jordanië, maar ik wil de verrassing niet bederven. Ga nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.