Navulbare cartridges en inktpatronen van onder meer Epson

Uncategorized

Heeft u ooit gedacht dat de bedrijfskosten om Navulbare cartridges en inktpatronen van onder meer Epson uw printer bij te vullen met inkt een beetje duur lijken? Nou, je bent niet de enige, recente tests hebben uitgewezen dat sommige merkprinterinkten tot ‘s werelds duurste vloeistoffen behoren, met een prijs per ounce die die van merken als Dom Perignon Champagne en Chanel Perfume overtreft. Als u de benzinetank van uw auto met dezelfde inkt zou vullen, zou het u ongeveer £ 40.000 kosten, waardoor loodvrij er nogal goedkoop uitziet!

Al jaren koppelen printerfabrikanten laaggeprijsde inkjetprinters aan dure wegwerpinktcartridges, waardoor ze meer winst maken op de cartridges dan op de printers. HP’s Imaging and Printing-groep realiseerde een omzet van $ 6,1 miljard en boekte een winst van $ 932 miljoen in het eerste kwartaal van 2004. Onafhankelijke bedrijven produceren, recyclen of vullen inkt- en tonercartridges echter aan en verkopen ze aan consumenten voor veel lagere prijzen. Onlangs is beweerd dat technologie, meestal in de vorm van chips op de cartridges, wordt gebruikt om navullingen te voorkomen of te beperken en dat de cartridges als leeg worden gelezen, lang voordat ze daadwerkelijk geen inkt meer hebben.
HP wordt geconfronteerd met een class action-aanklacht in de VS van een vrouw die beweert dat de printercartridges van de leverancier op een vooraf bepaalde datum niet meer werken, in plaats van wanneer de inkt op is.

In 2003 deed de Consumentenbond, de Consumentenbond, soortgelijke beschuldigingen aan het adres van Epson. De Consumentenbond adviseerde haar leden om geen Epson-inktcartridgeprinters te kopen omdat ze beweerden dat de cartridges van Epson een chip bevatten waardoor ze niet meer werkten, zelfs als er nog inkt in zat. De chip geeft niet aan hoeveel inkt er nog in de cartridge zit, claimt de vereniging, maar stopt na een aantal oplagen, ook als er genoeg inkt beschikbaar is voor meer afdrukken. De Consumentenbond trok later haar vorderingen in.

Welke? tijdschrift publiceerde soortgelijke beschuldigingen en adviseerde consumenten om merkprintercartridges te vermijden en in plaats daarvan goedkopere alternatieven te kiezen.

Epson ontkent enig wangedrag en zegt dat de chip voorkomt dat gebruikers zonder inkt komen te zitten en zei dat de resterende inkt nodig was om goed te kunnen afdrukken. Epson zet ook vraagtekens bij de testmethoden die worden gebruikt. In de VS heeft Epson rechtszaken aangespannen wegens inbreuk op octrooien tegen twee bedrijven die vervangende cartridges voor zijn printers produceren. Epson beweert dat bepaalde cartridges die door de twee bedrijven zijn gemaakt inbreuk maken op verschillende van haar cartridge-gerelateerde patenten. De rechtszaken zijn niet bedoeld om de cartridgemarkt van derden uit te roeien en zijn alleen gericht op bedrijven die de patenten van Epson hebben geschonden, zegt Alastair Bourne, een woordvoerder van Seiko Epson in Tokio.

Ondertussen gaat de Lexmark DMCA-zaak (waarin ze een ander bedrijf aanklaagden voor het bedenken van een manier om niet-Lexmark cartridges in hun printers te laten werken) door, waarbij de Electronic Frontier Foundation een verzoekschrift indient tegen Lexmark.

Vorig jaar probeerden verschillende printerfabrikanten, waaronder HP en Lexmark, te voorkomen dat de Europese Unie regelgeving aannam die het gebruik van deze chips zou verbieden, maar hun pleidooien werden grotendeels genegeerd. De woede over de tactieken van drukkerijen kan op een bepaald moment leiden tot een meer formeel onderzoek om deze praktijken te onderzoeken. In het VK onderzoekt het Office of Fair Trading de kwestie nu al. In 2006 zal het gebruik van chips om bijvullen te voorkomen of te beperken volgens de Europese wetgeving strikt verboden zijn.

Met een grote vraag naar goedkope printercartridges, zijn er verschillende online leveranciers ontstaan. Een daarvan is Mouse2House. Ze adviseren: “Na jarenlange ervaring zijn we van mening dat de originele merkcartridge die voor uw printer is gespecificeerd, in de meeste gevallen de beste afdrukken zal geven, maar dit kan behoorlijk duur zijn. Als de fabrikanten redelijkere prijzen zouden rekenen, zou de markt minder belang voor vervalsers en consumenten zouden minder interesse hebben om marginaal goedkopere producten te vinden Er zou geen enkele reden zijn om twijfelachtige tactieken te gebruiken en er zouden geen enorme hoeveelheden geld verspild hoeven te worden aan het ontwikkelen van onnodige technologie Zoals de markt er vandaag uitziet, is er begrijpelijkerwijs er is een enorme vraag naar goedkope printerverbruiksartikelen en er bestaat een grote maakindustrie om alternatieve producten te leveren, sommige van zeer goede kwaliteit en andere van zeer slechte.Om deze reden bieden we bij Mouse2House zowel “officiële” originele merkproducten als geselecteerde en geteste , hoogwaardige alternatieve producten die goedkoper zijn, waardoor de uiteindelijke keuze aan u, onze klant, wordt overgelaten.

“In de afgelopen decennia hebben intense productrivaliteiten geleid tot talloze onderzoeken, vergelijkingen van marktprestaties, enquêtes en waterkoelergesprekken. Er is Mac versus Windows, Nikon versus Canon, Coke versus Pepsi en Yahoo! versus Google. En nu kantoren, scholen, winkels en de blogosfeer bruist opnieuw van de discussies over een nieuwe rivaliteit: het navullen van inktcartridges versus nieuwe en merkcartridges.

Voorstanders van de twee producten wijzen op verschillende redenen waarom de ene beter is dan de andere. Degenen die een voorliefde hebben voor navullingen, geven één reden waarom hun product van keuze is: ze zijn goedkoper dan gloednieuwe. Navullingen kosten maar liefst 60% minder dan merkprinterinktcartridges en zijn niet langer alleen een alternatief, maar voor velen het echte antwoord op al hun printbehoeften. Milieuactivisten zijn ook voorstanders geweest van het opnieuw vullen, aangezien dit de noodzaak elimineert om cartridges weg te gooien telkens wanneer de inkt op is, waardoor het aantal lege cartridges dat als afval wordt weggegooid aanzienlijk wordt verminderd.

Aan de andere kant noemen degenen die loyaal zijn aan gloednieuwe cartridges kwaliteit als de belangrijkste reden waarom mensen moeten vasthouden aan het gebruik van de producten van Epson, HP, Canon en andere merknamen. Hoewel een studie uitgevoerd door Quality Logic aantoonde dat de kwaliteit van de afdrukken van bijgevulde cartridges als het gaat om zwart-wittekst, vergelijkbaar is met die van nieuwe cartridges, overtreft de laatste nog steeds de eerste als het gaat om het afdrukken van documenten en foto’s in kleur. Foto’s die zijn afgedrukt met nagevulde cartridges, zeggen fabrikanten van gloednieuwe inktcartridges, vervagen ook sneller.

Desondanks lijkt het feit dat hervulde cartridges (of compatibele inktcartridges) kosteneffectiever zijn, echter voldoende om consumenten (met name degenen die ze gebruiken voor eenvoudige zakelijke en thuisbehoeften) te overtuigen om over te stappen op hervulde cartridges. inktpatronen. Uit gegevens blijkt dat de navulindustrie al $ 6,5 miljard waard is en dat deze naar verwachting binnen een jaar met 18% zal groeien. Het ervaart ook een tevredenheidspercentage van 59%.

Dus wie wint de concurrentie tussen hervulde en gloednieuwe inktcartridges?

Nu de prijs van gloednieuwe cartridges gestaag daalt en de kwaliteit van inktvullingen voortdurend verbetert, is deze strijd nog steeds moeilijk te noemen. In de tussentijd suggereren sommigen dat degenen die het beste van twee werelden willen hebben, altijd de twee-printertechniek kunnen gebruiken: gebruik een printer die is geladen met gloednieuwe cartridges om documenten af ​​te drukken die een superieure kwaliteit vereisen (bijv. belangrijke foto’s die lang mee moeten gaan). decennia, bedrijfsbrochures, enz.), en voor al het andere, bespaar uzelf wat geld en gebruik opnieuw gevulde cartridges.

Leave a Reply

Your email address will not be published.