realiteit vs. Fictie: Mythen en gezondheidsvoordelen van de infraroodsauna

Uncategorized

We zijn geïntrigeerd door de infraroodsauna’s die in het hele land opduiken met de belofte u te helpen calorieën te verbranden, uw humeur te verbeteren, spierontspanning te verbeteren en meer.

Maar zoals het geval is met zoveel gezondheidsrages, als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het de moeite waard om je due diligence te doen om erachter te komen hoe betrouwbaar al die indrukwekkende claims zijn, vooral als je ongeveer een dollar per minuut betaalt om te zweten op een mooie doos. Hier is alles wat u moet weten (en in gedachten houden) als het gaat om infraroodsauna’s.

Hoe werken infraroodsauna’s?

De aantrekkingskracht van sauna’s in het algemeen is dat ze reacties veroorzaken die vergelijkbaar zijn met die veroorzaakt door matige lichaamsbeweging, zoals zweten en een verhoogde hartslag. Als je ooit een traditionele sauna hebt geprobeerd, ben je waarschijnlijk bekend met de hete stenen en het water dat wordt gebruikt om stoom te maken, wat de kamer (en jij) verwarmt. Infraroodsauna’s daarentegen gebruiken infraroodlicht (een soort licht dat niet zichtbaar is voor het menselijk oog maar als warmte kan worden gevoeld) “om je lichaam direct te verwarmen”, zegt de in New York gevestigde dermatoloog Joshua Zeichner, MD. York.

Volgens holistische voedingsdeskundige en mede-oprichter van HigherDOSE Lauren Berlingeri, vindt deze opwarming van het lichaam geleidelijk plaats, wat resulteert in “krachtig en effectief zweten bij een lagere, comfortabelere temperatuur.”

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Infraroodsauna’s beweren dat het licht dieper in de huid doordringt dan de hitte van een traditionele sauna, waardoor er meer zweet ontstaat en er meer ‘toxines’ vrijkomen. Meer voordelen die worden vermeld, zijn onder meer:

  • slaap beter
  • ontspanning
  • ontgiften
  • gewichtsverlies
  • verlichting van pijnlijke spieren
  • verlichting van gewrichtspijn zoals artritis
  • een duidelijkere en stevigere huid
  • verbeterde bloedsomloop


hulp voor mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom

We weten dat mensen al eeuwenlang sauna’s gebruiken voor allerlei gezondheidsproblemen. Hoewel er verschillende onderzoeken en onderzoeken zijn naar traditionele sauna’s, zijn er niet zoveel onderzoeken die specifiek naar infraroodsauna’s kijken. Het gebrek aan sterk bewijs en wijdverbreide studie van de potentiële voordelen van infraroodsauna’s dwingt ons om te kijken naar de beweringen van bedrijven die de infraroodervaring aanbieden. Ik raad je aan om de beste infrarooddeken te gebruiken.

Mythe: infraroodsauna’s ontgiften je lichaam

Schadelijke gifstoffen zoals door de mens gemaakte chemicaliën en zware metalen nestelen zich in onze vetcellen en kunnen vrijkomen door vetverbranding en vervolgens worden uitgescheiden in het zweet. Daarom geloven veel mensen dat infraroodsauna’s kunnen helpen om je lichaam te ‘ontgiften’, simpelweg door je meer te laten zweten. Volgens Dee Anna Glaser, hoogleraar dermatologie aan de St. Louis University en voorzitter van de International Hyperhidrose Society (hyperhidrose is de medische term voor “overmatig zweten”, wat in feite betekent dat Glaser een expert is op het gebied van zweet), is het probleem met deze verklaring is de ontbrekende helft van de vergelijking: vetverbranding. Hoewel infraroodsauna’s je laten zweten, veroorzaken ze geen vetverbranding, wat betekent dat ze je lichaam niet kunnen helpen bij het verwijderen van gifstoffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *