Return Africa Pafuri Camp – Hotel Kruger Zuid-afrika

Uncategorized

Zo is het bijna zeker dat je tijdens de boottocht krokodillen en nijlpaarden tegenkomt. Beste tijd voor een bezoek aan het Krugerpark Eigenlijk is het park het hele jaar door goed te bezoeken. Hierbij heeft ieder seizoen zo zijn eigen charmes. De warmste maanden in de zomer zijn december en januari met gemiddelde temperaturen boven de 30 graden.Ook kan je het park verkennen met wandeltochten, op de mountainbike of met een bootsafari. In het hoogseizoen kunnen met name de meerdaagse wandeltochten snel volgeboekt zijn, dus probeer op tijd een plek te reserveren via de website van Sanparks. Op de Olifantsrivier (zijarm van de Limpopo rivier) vertrekken dagelijks boten die je met een gemoedelijk vaartje langs al het moois langs de rivier varen.

Krugerpark Of Een Privé-reservaat? – Reisblog

Gemiddeld valt er in Kruger ongeveer 500 millimeter neerslag en dat is voornamelijk ik de periode van oktober tot en met maart. De rest van het jaar is het koeler en overwegend zonnig en droog. In de droge maanden van augustus tot december trekt het wild naar de overgebleven waterbronnen wat het spotten een stuk makkelijk maakt.

6x Betaalbare Krugerpark Safari Lodges in Privé Reservaten Zuid-AfrikaBouwstenen Kruger Park » individuele rondreizen Riksja Travel

 

Voor meer informatie, entree prijzen en het reserveren van je overnachtingen in het park bezoek Vooraf aan ons bezoek vroeg ik me af of het Krugerpark nog wel een echte wildernis was. Ik zag foto’s voorbij komen van files op asfaltwegen, luxe restaurants en dure lodges – accomodation near the Kruger park. Maar ik ben blij dat dat ons niet afgeschrikt heeft.

Safari Zuid Afrika Vanuit Kaapstad

Buiten de hoofdwegen is het dan heerlijk rijden over het gravel en kom je soms een halfuur of langer geen andere auto tegen. Het voordeel is dat de meeste dieren redelijk gewent zijn aan auto’s wat het spotten van het wild zonder gids een stuk makkelijker maakt. Het is toch anders als jij zelf die neushoorn tussen de struiken ontdekt dan dat een gids hem aanwijst.

(Foto’s & film: Maarten van de Biezen) Volgend artikelRobbeneiland .

Bouwstenen Kruger Park » Individuele Rondreizen

Het jaar 2020 begon ik in Zuid-Afrika. In het Kruger National Park om precies te zijn. Dit was mijn derde keer in Zuid-Afrika maar mijn eerste keer er op safari. Op safari in Krugerpark kan ik één woord omschrijven: WAUW. Gelukkig kan ik er in deze blog wat meer woorden over kwijt.

Ik ben al eens eerder op safari geweest. Twee keer zelfs. Beide keren op Borneo. Daar ging ik op bootsafari en dat vond ik helemaal geweldig. Op safari in Afrika was nog wel een droom van mij en die heb ik nu waar gemaakt. Een vakantie in Zuid-Afrika stond al op de planning en we besloten er dit keer een safari aan vast te plakken.

Bezoek Het Kruger Nationaal Park ~ Op Safari – Zuid-afrika

Van te voren wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Ons ticket, huurauto, safari en lodge hadden we van te voren geregeld. We kwamen ’s avonds aan bij onze lodge en we gingen meteen slapen. De volgende dag werden we namelijk om 7 uur opgehaald om op safari te gaan.

Ik denk dat ik in lange tijd niet zo blij was om de wekker te horen de volgende dag. En wat was het een fantastisch avontuur. Twee volle dagen lang. Het mocht van mij veel langer duren. Ik kon hier zeker wel een week blijven. Het was zo’n bijzondere ervaring.

6 Dagen – Krugerpark Boomhut Safari Zuid-afrika – African

De natuur was zo mooi! Mijn ogen speurden constant de vlaktes af op zoek naar dieren. En hoe blij en excited ik was als we weer een leeuw zagen liggen in het hoge gras. Verblijf Het leek me wel handig om je eerst te vertellen hoe we überhaupt ons reis naar Krugerpark hebben gemaakt en waar we verbleven.

Dat is ongeveer zes uurtjes rijden. Best een mooie route ook nog. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar Nelspruit vanaf Johannesburg. Nelspruit is een stad dichtbij het Krugerpark. Meestal kun je wel een pickup regelen met je lodge. Omdat rijden naar Kruger Park voordeliger was, hebben we daarvoor gekozen.

Return Africa Pafuri Camp – Hotel Kruger Zuid-afrika

Hier zouden we drie nachten verblijven. Dit betekent dat we maar twee volle dagen safari zouden hebben. Achteraf gezien vond ik dit te weinig (omdat ik het zó geweldig vond) maar het was wel precies genoeg dagen om een beetje te kunnen proeven van al het moois dat Kruger Park te bieden heeft.

Na eindeloos struinen op en Airbnb, kwamen we uit op Malilule. Een ontzettend mooie lodge en de mensen die er werken zijn erg lief. Het enige nadeel is dat je vanaf deze lodge nog best een stuk moet rijden voor je bij een poort bent naar het Kruger Park. Ik kan je aanraden om een verblijf iets dichter bij een poort te boeken óf uiteraard een lodge in het park.

Kruger Park Zuid-afrika

Daar vertel ik je straks meer over maar hij heeft ook een lodge: Kruger Cliffs. Die is net open, helemaal nieuw dus. Toen wij ons verblijf wilden boeken was zijn lodge helaas nog niet af. Maar nu dus wel! Zijn lodge zit dichtbij een poort en omdat Jochen zelf gids is (en je dus samen met hem op safari avontuur kunt en dat wil je), kan ik je zijn lodge écht aanraden.

Je kunt er voor kiezen om zelf het park in te gaan met je gehuurde auto. Dat is eigenlijk de goedkoopste optie. Je hoeft dan alleen je entree voor Krugerpark te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om op pad te gaan met iemand die Krugerpark kent en er verstand van heeft.

Over Een Safari In Het Krugerpark In Zuid-afrika

Wij kozen voor de tweede optie: met een gids op pad! Op onze eerste dag gingen we samen met gids Jochen van The Africa Bug. op pad. Hij zit niet bij een organisatie en doet dit geheel op freelance basis. Hij komt uit België en heeft thuis zijn kantoorbaan opgezegd om, samen met zijn vrouw, gids te worden in Kruger Park.

Mega vet! Jochen haalde ons op bij onze lodge en samen met hem gingen we op avontuur. Zo voelde het. Met z’n drieën op avontuur. Jochen wist mega veel en was zelf ook razend enthousiast. Hij vertelde ons over al zijn avonturen in het park en wist ook veel te vertellen over het park.

Beste Reistijd Krugerpark: Big Five, Vogels En Baby Impala’s

Zo leuk om te zien dat hij, net zoals ook, zo mega enthousiast was om deze dag op safari te gaan. Jochen was de dag erna helaas niet beschikbaar om ons mee te nemen naar Kruger en daarom vroegen we onze accommodatie of zij voor ons een private tour konden regelen bij een organisatie.

We hadden beide het gevoel dat we werden meegenomen op safari. Anders dan bij Jochen, daar hadden we het gevoel dat we met z’n drieën op safari waren. Misschien ook uitzonderlijk maar daarom wel een aanrader om bij Jochen te boeken. The Big 5 Uiteraard is de welbekende ‘The Big 5’ te vinden in het Krugerpark.

Safari Krugerpark – Kruger Safari Reizen Op Zuid-afrika.nl

‘The Big 5’ verwijst namelijk naar de vijf moeilijkste dieren in Afrika om te voet te jagen: Leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en olifant. Het is dus niet per se zo dat dit de tofste of meest bijzondere dieren zijn om te spotten. Het is een term die nog wordt gebruikt in de safari wereld en iedereen vind het leuk om deze dieren nu tegen te komen.

Zo tof! Natuurlijk kan je gids je niet beloven dat je The big 5 (of wel dier dan ook) gaat spotten. Als je dit per se als doel hebt, dan zou ik je aan kunnen raden om meerdere dagen in Kruger te zijn. Als je geluk hebt, zie je alle dieren die je wil zien in één dag.

Safari Zuid Afrika Beste Tijd

11 x mooie wildparken voor een onvergetelijke safari in Zuid-Afrika11 x mooie wildparken voor een onvergetelijke safari in Zuid-Afrika

 

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je safari’s in Krugerpark aan te vullen met bezoekjes aan privé reservaten om zo makkelijker dieren te spotten. Daar vertel ik je straks meer over. Ik had overigens echt geen idee wat ik me moest voorstellen bij Krugerpark. Wat als je naar de wc moet? En moet je een to go lunch mee? In het park vind je allerlei rest camps.

In deze rest camps hangen ook grote kaarten van Krugerpark, waar iedereen kan aangeven waar men welk diersoort heeft gezien gisteren en vandaag. Handig voor als je per se het doel hebt om bijvoorbeeld een leeuw te zien. Zo ben je net een stuk dichterbij je doel. Uiteraard worden de neushoorns niet weergegeven, want daar komen helaas nog stropers op af.

Krugerpark Safari Boeken – Tours, Game Drives & Self-drive

Om even naar de wc te gaan, een snack te halen, wat te drinken, uit te rusten en om natuurlijk even op de kaart met de gespotte dieren te kijken – kruger national park. Een geweldige ervaring Ik vond dit zo’n geweldige en bijzondere ervaring. Op safari in Krugerpark vond ik écht een van de tofste dingen die ik ooit heb gedaan.

Zó hyper en enthousiast. Ik wilde niet dat de dag voorbij zou zijn. Ik kon echt eindeloos rijden door dat park. We hebben zoveel olifanten gezien, zebra’s, buffels, gnoes en giraffen. Ook zagen we een grote groep African Wild Dogs (wat best bijzonder is), twee hyena’s en een aantal nijlpaarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.