Tik op de kracht van opgenomen macro’s met MS Excel-cursussen

Tech

Veel Microsoft Excel zullen nooit verder hoeven te gaan dan basiscommando’s en formules om hun gegevensbeheertaken uit te voeren. Excel biedt echter zoveel meer veelzijdigheid zodra u verder gaat dan de basis en MS Excel-cursussen kunnen illustreren hoe u een krachtige functie, een macro, kunt gebruiken.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je tijd verspilt door dezelfde stappen steeds weer te herhalen? Met macro’s kunt u dit voorkomen door deze repetitieve stappen vast te leggen. Een macro is een lijst met instructies die de gebruiker automatisch kan uitvoeren door de macro bij naam aan te roepen of door deze aan een toetsaanslag te koppelen. Macro’s kunnen eenvoudig worden gemaakt door de macrorecorder in te schakelen en acties in de werkmap uit te voeren. De acties worden opgeslagen zodat je ze in de toekomst met een druk op de knop gemakkelijk kunt herhalen. MS Excel-cursussen laten studenten zien hoe ze zowel eenvoudige als complexe macro’s kunnen maken.

Leg acties vast om overbodige acties te stroomlijnen

De eerste manier waarop u macro’s in MS Excel-cursussen leert gebruiken, is door de opnamemodus te gebruiken. Zet gewoon de macrorecorder aan, voer een naam in voor de macro en eventueel een toetsenbordcombinatie om hem aan te koppelen. Voer vervolgens de acties uit die moeten worden vastgelegd, zoals het verplaatsen van de cursor, het invoeren van formules of het opmaken van cellen. Zodra de acties zijn voltooid, schakelt u de recorder uit en die acties worden opgeslagen en zijn klaar om automatisch te worden uitgevoerd op uw bevel.

Beschouw dit voorbeeld: een groep wetenschappers importeert gegevensbestanden van een instrument. Nadat de gegevens uit elk bestand zijn geïmporteerd, worden een aantal formules op het werkblad ingevoerd, gevolgd door een reeks opmaakopdrachten. Elke run had honderden gegevensbestanden en betekende een paar dagen slopend, eentonig werk.

MS Excel-cursussen lieten hen zien hoe ze acties kunnen vastleggen in een macro. Al het werk dat aan elk bestand wordt gedaan, wordt nu bereikt met een enkele toetsaanslag. Elk gegevensbestand wordt nu in minder dan een seconde verwerkt en volledige runs duren slechts een uur.

Bewerk macro’s om hun functie te verfijnen

Wanneer een macro wordt opgenomen, wordt een lijst met instructies gemaakt in een computertaal genaamd Visual Basic for Applications (VBA). Dit kleine programma kan worden geopend en de commando’s kunnen direct worden bewerkt, waardoor acties mogelijk zijn die normaal gesproken niet kunnen worden gedupliceerd door alleen op te nemen.

De wetenschappers in het bovenstaande voorbeeld moesten nog steeds elk bestand afzonderlijk laden totdat ze zich inschreven voor MS Excel-cursussen waarin macrobewerking werd aangetoond. Met deze kennis breidden ze de functionaliteit uit zodat de macro elke batch van honderden gegevensbestanden automatisch zou importeren. Nu werd elke instrumentrun een kwestie van één toets typen en vervolgens achterover leunen en kijken hoe Excel het werk deed. Wat vroeger twee dagen duurde, duurde nu ongeveer twee minuten, en de wetenschappers kregen de tijd om minder administratief werk en meer onderzoek te doen.

MS Excel cursussen bieden het startpunt

Macro’s zijn gemakkelijk op te nemen en te gebruiken, maar klassen kunnen trucs en tips demonstreren om ze efficiënter te gebruiken. Meer geavanceerde cursussen verdiepen zich in VBA en laten je zien hoe je opgenomen macro’s kunt optimaliseren om nog meer te doen. Stuur productiviteit de stratosfeer in door u vandaag nog in te schrijven voor MS Excel Cursussen Nederland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *