Wat is 3D-printen? Alles wat je moet weten

Uncategorized

3D-printen, of additive manufacturing, is een proces waarbij driedimensionale objecten worden gemaakt uit een digitaal bestand door materialen laag voor laag aan te brengen in overeenstemming met het digitale 3D-model van het object. In dit artikel leggen we alles uit wat u moet weten over additive manufacturing, inclusief het gebruik en de voordelen van 3D-printen per branche, veelvoorkomende materialen en meer.

Wat is 3D-printen en de voordelen ervan?

3D-printen is een manier om eenvoudig complexe objecten te maken. 3D-printen is goedkoper, sneller en beter aanpasbaar dan het kopen van een product in een winkel. Deze technologie biedt:

snellere productietijden
Betere kwaliteit
ervaren ontwerp
producttest
kosten efficiëntie
Relatieve vrijheid van ontwerp en maatwerk, evenals onbeperkte vormen en geometrieën.

Het maakt gebruik van verschillende grondstoffen, genereert minder afval, vermindert risico’s en stelt u in staat om een ​​concept sneller dan u zich kunt voorstellen om te zetten in realiteit.

3D-afdrukdiensten

Additive manufacturing in de machinebouwindustrie stelt u in staat functionele prototypes te maken en gaandeweg oplossingen te vinden. Hierdoor bespaart u tijd en geld in alle fasen van productontwikkeling.

3D-printen in productontwerp

Door een 3D-printer te gebruiken voor productontwerp, kunnen ontwerpers hun ideeën omzetten in fysieke modellen. Daardoor kunnen ze sneller feedback krijgen, wat de productontwikkeling veel efficiënter maakt.

Maak kleine oplagen van onderdelen voor eindgebruik met materialen van industriële kwaliteit die sterk lijken op gewone spuitgegoten kunststoffen.

Verlaag de kosten door een ontwerp te herzien voordat u investeert in matrijzen en gereedschappen die mogelijk onbruikbaar worden.

Binnen enkele dagen kunt u uw conceptuele ideeën omzetten in prototypes en uw ontwerpen snel en zonder kosten te herhalen. En het belangrijkste is dat u uw geometrieën, vormen en maten zo vaak als u wilt kunt controleren.

3D-printen in productie

In-house 3D printen heeft een impact op de maakindustrie door de productie van uiterst nauwkeurige gereedschappen, gijs en armaturen voor uw fabrieksvloer te vergemakkelijken, de uitvaltijd te verminderen en de productie-efficiëntie te verhogen.

Kom sneller op de markt door toeleveringsketens aan te passen met de flexibiliteit van 3D-printen om productieprocessen te valideren.

Verlaag kosten en tijd door gereedschap in eigen beheer te maken in plaats van traditionele of uitbestede productiemethoden te gebruiken.

Maak korte oplagen van eindgebruiksonderdelen met materialen van industriële kwaliteit die sterk lijken op traditionele dure machinale gereedschappen, gijs en mallen.

3D printen voor scholen

Een in-house desktop 3D-printer voor scholen is een revolutionair leermiddel voor het onderwijs. Het moedigt studenten niet alleen aan om creatief te zijn, maar laat ze ook kennismaken met professionele tools. Het Instituto Europeo di Design gebruikt zelfs BCN3D-printers om het creatieve denken van zijn studenten ongelooflijk te versnellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *