Wat is interim-management?

Uncategorized

Volgens de Interim Management Association is “Interim Management de snelle levering van senior executives om verandering of transitie te beheren.” Eenvoudiger gezegd, een interim-manager is een zeer ervaren en gespecialiseerde leidinggevende die u voor korte tijd kunt inhuren om een ​​specifiek bedrijfsprobleem op te lossen. Hij of zij is een master projectmanager die u niet alleen adviseert, maar ook uw oplossing implementeert.

snelheid en behendigheid

Interim managers kunnen parachutespringen in een organisatie en direct impact maken. Door deze aanpak kunnen urgente projecten snel worden aangepakt. Interim-managers zijn goed thuis in stakeholdermanagement en het opbouwen van relaties en zijn gewend zich aan te passen aan verschillende bedrijfsculturen, waardoor ze gemakkelijk door het bedrijf kunnen navigeren om snelle beslissingen te nemen. Bovendien hebben stagiaires het vermogen om zich aan te passen en flexibel te zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan wanneer ze zich voordoen; ze zijn zelden ontmoedigd.

De interim-manager fungeert als brug

Van oudsher zetten bedrijven in een crisis vaak interim-managers in. Daarom worden deze interim-managers vaak gezien als de “brandweer” van de bedrijfsleiding. Ze voeren vaak vervelende taken uit zoals het herstructureren of sluiten en liquideren van een bedrijf (zogenaamde “vuile banen”).

In de afgelopen 20 jaar worden interim-managers steeds vaker ingezet voor managementlacunes of het leiden van projecten, vanwege hun bovengemiddelde ervaring, algemene of projectmanagementcompetentie of specifieke kennis. Hetzelfde geldt voor bijzondere onderwerpen waarvoor een bedrijf niet permanent extra capaciteit kan of wil reserveren.

Oorsprong van interim-management.

De oorsprong van Interim Management gaat terug tot de jaren 70 in Nederland. De impact van de Grote Recessie in combinatie met de strikte arbeidswetgeving heeft ongetwijfeld de praktijk aangemoedigd om topmanagers op tijdelijke basis in dienst te nemen.

Een oliecrisis en een reeks recessies in Nederland creëerden de perfecte omstandigheden voor interim-management om wortel te schieten. In de nasleep van terugkerende recessies en een dalend bbp werden noodlijdende bedrijven wanhopig. Hierdoor ontstond er behoefte aan hoogopgeleide en ervaren bedrijfsleiders. Zijn functie was om afbrokkelende zakelijke fortuinen terug te draaien. Als gevolg hiervan kozen bedrijven voor Interim Managers om hun bedrijf te ondersteunen.

Deze praktijk is overgenomen in de VS en Europa en maakt wereldwijd een inhaalslag, ook in het zich snel ontwikkelende Afrika. Het in Kopenhagen gevestigde biotechbedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve op peptiden gebaseerde medicijnen, heeft een insider aangesteld als interim-CEO, met ingang van 1 maart 2019, totdat een permanente CEO is aangesteld.

De aanstelling van interim-managers in Kenia is het afgelopen decennium blijven toenemen. Het is tegenwoordig gebruikelijk voor bedrijven om een ​​Executive op interim-basis aan te stellen. Een goed voorbeeld was de benoeming van de interim-CEO door Safaricom, een van Afrika’s grootste telecommunicatiegiganten, na het vroegtijdig overlijden van de voormalige CEO. Deze benoeming was essentieel om ervoor te zorgen dat er geen leiderschapskloof was. Op zoek naar een vaste executive, schakelde Safaricom een ​​voormalige CEO in om het bedrijf een jaar op interim-basis te leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.